1ـ فرقی نمیکند که کارآفرین هستید یا کارمند یا حتی یک فریلنسر (متخصص آزاد)، حتماً و حتماً کارت ویزیت داشتهباشید و همیشه آن را همراه خود آماده ارائه نگهدارید.
2ـ کارت ویزیت خود را در جایی نگهداری کنید که بتوانید آن را در سریعترین زمان ممکن خارج کرده و ارائه نمایید. کسانی که کارت ویزیت خود را در کنج کیف، داخل سالنامه یا دفتر یادداشت و یا میان انبوه پولهای تهجیبشان نگهداری میکنند و هنگام ضرورت، جستجو برای یافتن را آغاز مینمایند، فرصت طلایی ایجاد یک دیدگاه خوب در مخاطب را از دست میدهند. برای کارت ویزیت خود حتماً یک کیف یا جعبه مناسب تدارک ببینید و آن را در جیبتان حمل کنید.
3ـ در آغاز دیدارهایی که میتواند منجر به برقراری ارتباط کاری شود، اول کارت ویزیتتان را با رعایت آداب، تقدیم کنید.
4ـ هرگز از کارتهای ویزیتی که ابعاد نامتعارف دارند استفاده نکنید. کارت ویزیتهای خیلی کوچک یا با شکلهای ناشناخته، جدیت و اهمیت ارائهکننده را در ذهن مخاطب از میان میبرد و کارت ویزیتهای بزرگتر از اندازه استاندارد، مخاطبتان را با مشکل نگهداری مواجه میسازد.
5ـ اگر صاحب یک کسبوکار اینترنتی هستید، کارت ویزیت برای شما از اهمیت بیشتری برخوردار است. یک کارت ویزیت خوب میتواند دری به روی ورود گروهی از مخاطبان به پایگاههای کسب و کارتان در فضای مجازی باز کند.
6ـ از عکس پرسنلی خود بر روی کارت استفاده نکنید.
7ـ تا جایی که میتوانید از طرحهای ساده استفاده کنید.
8ـ رسالت کارت ویزیت، انتقال اطلاعات تماسی شما به مخاطبتان میباشد. از نوشتن مطالب غیر ضروری بر روی کارت خودداری نمایید.
9ـ سعی کنید اطلاعات تماسی آوردهشده بر روی کارت ویزیت، کامل باشد. نام و نام خانوادگی کامل، نام جایگاه شغلی و سازمانی که در آن مشغول به کار هستید، تلفن، آدرس پستی، آدرس اینترنتی و … همه و همه اطلاعاتی هستند که باید بر روی کارت ویزیت آورده شوند.
10ـ هرگز با خودکار بر روی کارت ویزیت اطلاعات جدید اضافه نکنید یا دست به اصلاح نزنید. اگر تغییری در اطلاعات تماسیتان بهوجود آمدهاست، کارت ویزیت خود را اصلاح کنید و آن را دوباره تولید و آماده ارائه نمایید.
11ـ خطا در چاپ اجتنابناپذیر است. کارتهای ویزیت را پیش از قراردادن در کیف یا جاکارتی، تک به تک بازنگری کنید، اگر کارتی مشکل چاپی دارد، آن را کنار بگذارید، چرا که ارائه چنین کارتی به مخاطب میتواند منجر به از دست رفتن فرصتی باشد که قرار بود آن کارت خلقش کند.
12ـ اصراری به داشتن کارتهای دو زبانه نداشتهباشید. اگر احتمال میدهید با مخاطبانی روبرو شوید که زبان فارسی، مناسب برای برقراری ارتباط با آنها نیست، کارتی مجزا به زبان انگلیسی یا زبانی مناسب برای آنها آماده ارائه، بههمراه داشتهباشید.
13ـ اگر عضو یک سازمان هستید، ضروری است طرح کارت ویزیتتان همخوانی کامل با هویت سازمانی داشتهباشد. از این رو هرگز خودسرانه به طراحی و چاپ کارت ویزیت اقدام نکنید. بلکه مسئولیت آن را به واحد روابط عمومی یا هر بخش مسئول دیگر واگذار نمایید.
14ـ اگر چنانچه وب سایت شخصیتان یا سازمانی که در حال کار در آن هستید قابل دسترسی نیست، تا زمان راه اندازی کامل وب سایت، از بهکار بردن آدرس آن در کارت ویزیت خودداری نمایید.
15ـ کارتهایی که در آنها آدرس پستی کاملی آورده شدهباشد، قابل اعتمادتر هستند.
16 ـ اگر عضو سازمانی هستید، نشانه و نشانه نوشته آن سازمان را در بخشی مناسب از کارت قرار دهید و زمینه کاری سازمان را بنویسید. البته اگر نکته شماره 13 را به درستی رعایت کرده باشید، این موضوع خود به خود انجام یافتهاست.
17ـ کارتهای افقی در فرهنگ ما جا افتادهتر از کارتهای عمودی هستند. جز برای کسب و کارهایی معدود، استفاده از کارتهای عمودی توصیه نمیشود.
18ـ با توجه به زیرساختهای فرهنگی حاکم بر دنیای کسبوکار در ایران، ارائهی آدرس شبکههای اجتماعی مختلف در کارت ویزیت پیشنهاد نمیشود. بهجای آن، میتوانید صفحه تماس وب سایتتان را تکمیل نموده و کاربر را به پایگاههای خود در شبکههای مختلف اجتماعی راهنمایی کنید.
19ـ از تغییرات بیرویه در طرح کارت ویزیتتان بپرهزیند. پایبندی به طرح کارت ویزیت برای مدت زمانی معقول، نشان ثبات تفکر حرفهای شماست.
20ـ طراحی کارت ویزیتتان را به یک طراح گرافیک حرفهای بسپارید.