با اینکه در سالهای نخست پیدایش طراحی وب، طراحها از جدولها و ترفند پنهان سازی آنها برای چیدمان کمک میگرفتند، روش مدرن طراحی وب، این روند را منسوخ کرده است. چیدمان اکنون، تنها با دیواره (یا DIV)، که برتریهای فراوانی نسبت به جدولها (یا TABLE) دارند، انجام میشود. هر دیواره، یک موزاییک مجازی بخش کننده صفحهاست که کار چیدمان را آسانتر انجام میدهد. جدولها به جایگاه نمایش دادههای ستونی خود بازگشتند و دیگر از آنها برای چیدن دادههای صفحههای وب استفاده نمیشود. الگوهای آبشاری، افزون بر سبک تر کردن هر صفحه وب و پاکتر کردن آن، از دادههای تصویری و نمایشی استاندارد، روش طراحی وب را به میزان فراوانی آسان تر و دسترسایی و کارایی وب را بهتر کردهاند.
به کمک CSS میتونیم از دوباره نویسی كدهای HTML که باعث مشکل شدن کدنویسی و همچنین كند شدن سرعت بارگذاری صفحه در اینترنت میشه جلوگیری كنیم.
برای مثال می تونیم یك بار نوع فونت مورد استفاده در یك صفحه را تعیین كنیم و دیگر مجبور نباشیم كد مربوط به فونت را در صفحه به كارببریم.
در واقع بطور کلی میشه گفت CSS این امکان رو ایجاد میکنه تا طراح بتونه چندین مشخصه توی طراحی صفحه رو به یکباره تعیین کنه و همچنین میشه گفت برای کنترل دقیق مشخصات صفحه و استاندارد کردن تگ های غیراستاندارد HTML و طراحی Layout صفحه میتونیم CSS رو بکار ببریم.
مزایای CSS بصورت خلاصه : (در مورد هرکدوم از این مزایا میشه مفصل صحبت کرد و مفهوم اونا رو در عمل باید دید)
CSS در وقت صرفه جویی میکنه (همونطور که گفتم با تعیین یکباره مشخصات)
تغیییرات مجدد تگ های HTML بسیار راحت میشه.
طراحی صفحه بدون نیاز به تگ های قالب بندی HTML
طراحی صفحات دینامیک به کمک javascript
و ...