اصول و قواعد طراحی سایت

برای اینکه بتوانید ترافیک سایت خود را افزایش داده و کسب کار خود را رونق بخشید باید این نکات را در طراحی وب سایت خود رعایت کنید.

اصول طراحی سایت
گرافیک
1) در این مورد باید بگوییم که "کوچک فکر کنید" یعنی حدود 10 تا 12 کیلو بایت برای هر تصویر. سعی کنید در طراحی وب سایت خود از تصاویر کم حجم و کوچک استفاده کنید تا سرعت لود شدن صفحه پایین نیاید. تصاویر بزرگ، یکی از اصلی ترین دلایل پایین آمدن سرعت لود شدن صفحه است. سرعت پایین لود شدن صفحه، یعنی هدر دادن زمان بازدیدکننده، که مسلماً هر بازدیدکننده ای می خواهد در کوتاه ترین زمان ممکن به آن چه نیاز دارد دست پیدا کند. پس نتیجه آن ترک وب سایت شما توسط بازدید کننده خواهد بود.

2) همیشه از گرافیک هایی استفاده کنید که با محتوای شما تناسب و هماهنگی داشته باشد. از تصاویر و گرافیک هایی استفاده کنید که به متون، محتوا، مطالب و زمینه کاری شما مرتبط باشد. تصاویر و گرافیک های طراحی شده، از عناصری هستند که طراحی سایت شما را تشکیل می دهند و می توانند محتوای شما را به خوبی شرح داده و به نمایش در بیاورند، که این به تفهیم و درک بهتر محتوا و مطالب داخل سایت، بسیار کمک می کند.

3) از تصاویر متحرک، چشمک زن و متغیر استفاده نکنید. و یا تا حد امکان از آنها بسیار کم استفاده کنید. مطالعات متعددی که در سال های اخیر انجام شده، نشان می دهد که تصاویر چشمک زن در طراحی وب سایت برای بازدیدکنندگان آزار دهنده و مزاحم هستند. در حقیقت طبق مطالعاتی که رو یک گروه از مرورگرها انجام شد، مشاهده شد که بسیاری از آنها برای این که بتوانند بقیه مطالب و محتوای داخل سایت را بخوانند، به طور خودکار و فیزیکی از نشان دادن و یا حتی باز کردن این تصاویر موجود در طراحی سایت، صرف نظر می کنند.

فونت
4) در طراحی وب سایت خود برای هدینگ ها از فونت Serif و برای متون داخل سایت از Sans-Serif استفاده کنید. فونت های Sans-Serif برای مطالعه متون در صفحات اینترنت بسیار راحت تر از فونت های دیگر هستند.

5) اندازه فونت ها را محدود کنید. یکی از بهترین راه ها برای این که نشان دهید که طراحی سایت شما بسیار ابتدایی انجام شده، آن است که اندازه فونت های متون داخل سایت را مکرراً عوض کنید. البته این غیر ممکن نیست، شما می توانید از هزاران اندازه فونت استفاده کنید. اما استفاده از 2 و یا حداکثر 3 سایز مختلف فونت و محدود کردن اندازه متون سایت به آن سایز ها، خواندن مطالب سایت را آسوده تر و طراحی وب سایت شما را حرفه ای تر نشان می دهد.

تبلیغات
6) بر روی تبلیغات داخل سایت و تعداد آن ها کنترل داشته باشید. بازدیدکنندگان شما برای دیدن تبلیغات به سایت شما نمی آیند. آن ها برای محتوای سایت شما می آیند. اگر تبلیغات داخل سایت سرتاسر محتوا را بپوشاند، بازدیدکنندگان بدون تلف کردن وقت، از سایت شما خارج می شوند. البته بسیار مهم است که از وب سایت خود کسب درآمد کنید، اما اگر تبلیغات بیش از حد سایت شما، بازدیدکنندگان را از آن دور کند، شما پول خود را نیز از دست خواهید داد.

7) همان گونه که با تصاویر داخل سایت برخورد می کنید، با تبلیغات برخورد کنید.

تمامی تبلیغات داخل سایت را کوچک، بدون چشمک زدن و یا تحرک قرار دهید و تبلیغاتی را در سایت قرار دهید که با محتوای شما مرتبط باشد. این که می توانید در داخل سایت خود تبلیغات کنید، کاملاً واضح و روشن است. اما به این معنا نیست که حتماً باید در طراحی وب سایت خود، تبلیغ قرار دهید. تنها در صورتی که محتوای شما برای بازدیدکنندگان و خوانندگان جذاب باشد و با چیزی که آن ها می خواهند ارتباط داشته باشد، آن گاه بر روی تبلیغات کلیک خواهند کرد.
خوانندگان را در نظر داشته باشید
8) صفحات وب سایت خود را در مرورگرهای متفاوت امتحان کنید. طراحی سایتی که فقط بر روی مدرن ترین مرورگر کار کرده و به نمایش در آید، آزار دهنده خواهد بود. زیرا هر کسی نمی تواند وب سایت شما را مشاهده کند. و این به شدت ترافیک سایت شما را کاهش می دهد و بازدیدکنندگان را دفع خواهد کرد. طراحی وب سایت خود را طوری انجام دهید که عموم مردم بتوانند آن را ببینند.

9) محتوایی بنویسید که مردم و بازار هدف شما می خواهد. مگر این که قصد بر این داشته باشید که وب سایت را برای خودتان طراحی کنید، اگر به این گونه است، پس چرا آن را در اینترنت منتشر می کنید؟ از متناسب بودن محتوای سایت با نیاز های خوانندگان و بازدیدکنندگان، اطمینان حاصل کنید. چیزی بنویسید که آن ها قصد خواندن آن را داشته باشند.

بیمه البرز شرکت رنگسازی ایران شرکت اطلس خودرو شرکت فولاد یزد دانشکده علوم پزشکی